Ramen in PVC of Aluminium?

Of je voor je ramen nu kiest voor PVC of aluminium: je zit altijd goed. Beide materialen zijn immers van uitstekende kwaliteit. Maar voordat je kiest lees je best even mee. Want er zijn wat verschillen. We zetten de belangrijkste voordelen van elk materiaal voor je op een rijtje.

Voordelen PVC

Het belangrijkste voordeel van PVC is de lange levensduur. Ramen van kunststof gaan decennia lang mee en zijn uiterst slijtvast. Het materiaal vraagt ook weinig onderhoud. Je hebt dus geen speciale producten nodig voor de schoonmaak.

Qua isolatie scoren ramen in PVC ook ontzettend goed. De isolatiewaarde is zelfs iets hoger dan bij aluminium. Wanneer je vooral een moderne look wil bereiken, is PVC vaak aangewezen. Je kan je ramen in zeer veel kleuren verkrijgen zodat je smaak volledig wordt gerespecteerd. Onthoud wel dat je PVC ramen niet zomaar schilderen als je van gedachten verandert.

Tenslotte is de prijs van PVC ramen wat lager dan die van aluminium ramen. Als je budget wat lager ligt is kunststof dus extra interessant. Goedkoper betekent niet minder goed in dit geval, want met PVC ramen zit je nog steeds zeer goed. De stevigheid is gegarandeerd en je huis blijft inbraakveilig.

Advertising Windows and doors on white background. 3d illustration

Voordelen aluminium

Net zoals PVC is aluminium zeer geschikt wanneer je houten ramen wil vervangen. Ramen van aluminium zijn net zoals PVC ontzettend stevig en worden vaak gebruikt bij grotere constructies. Voor grote glasoppervlakken biedt aluminium ook de ideale omkadering.

Bovendien gaan aluminium ramen ook uitermate lang mee. Voor het reinigen van de ramen moet je chemische producten vermijden, maar hier staat tegenover dat ze 100% krasbestendig en roestvrij zijn ongeacht de weersomstandigheden.

Met aluminium ramen bereik je een zeer strakke look doordat ze vlakker zijn dan ramen in PVC. Ook hier heb je de keuze uit veel kleuren die wordt ingewerkt in de poedercoating.

Misschien wel het belangrijkste argument voor het gebruik van aluminium: ze zijn duurzaam. Aluminium is 100% recycleerbaar en is daarom de meest milieubewuste keuze voor je ramen.

Conclusie

Zowel PVC als aluminum zijn slimme keuzes voor de ramen van je huis. Beide materialen zijn beschikbaar in verschillende kleuren en bieden zeer goede isolatie en veiligheid. PVC is wat prijsvriendelijker dan aluminium, terwijl aluminium voor het milieu een betere zaak is. Het goede nieuws blijft echter: je kan niet mis gaan als je op zoek bent naar kwaliteitsvolle ramen.

 

Wil je ook nieuwe ramen plaatsen?

Laat hieronder je gegevens achter en wij adviseren je in een vrijblijvend gesprek!