Waarom dakisolatie belangrijker is dan ooit

Ga je bouwen of renoveren? Dan is dakisolatie één van de belangrijkste investeringen die je kan doen. Gemiddeld verliest een huis zonder goede dak-isolatie ongeveer 30% van alle warmte via het dak. Daarom wordt een goed dak vaak gezien als de basis van elke woning. Ook niet onbelangrijk: in de zomermaanden zorgt voldoende isolatie voor bescherming tegen de warmte en geluid van buitenaf.

Als het dak correct geïsoleerd is voorkom je enorm warmteverlies, en zorg je er tegelijk voor dat je stookkosten drastisch verlagen. Omdat de energiefactuur zo dus veel lager uitvalt, is de terugverdientijd van dakisolatie (tussen 3 en 5 jaar) ontzettend kort. Werk maken van gepaste dakisolatie voel je dus al zeer snel in je portemonnee. In tijden van hoge energieprijzen is er eigenlijk geen reden om dit niet te doen.

Om de zaak nóg interessanter te maken kan je genieten van verschillende premies van de Vlaamse overheid voor dakisolatie bij woningen, appartementen en zelfs niet-woongebouwen.  Zo’n premie is redelijk snel en eenvoudig aan te vragen.

Je kan dus stevig besparen, maar er is meer! Voldoende isolatie voor je dak, betekent automatisch dat je woning stijgt in waarde. Doordat er een betere dakisolatie aanwezig is, krijg je automatisch een betere EPC-score. Wanneer je de huizenmarkt opgaat is je pand automatisch vele malen aantrekkelijker.

Wanneer je het dak laat isoleren door bekwame vakmensen, kan de plaatsing relatief snel gebeuren. De overlast is dus miniem en je kan het combineren met een zolderrenovatie om extra ruimte te creëren. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Is de zolder reeds een afgewerkte kamer? Ook niet getreurd. Bij een plat dak gebeurt de isolatie doorgaans langs de buitenkant. Bij een hellend dak gebeurt de isolatie meestal langs de binnenkant. In overleg met de aannemer kan je ook hier meestal toch  kiezen voor isolatie langs de buitenkant. Dit kan overigens perfect zonder breekwerk met zich mee te brengen.

Isolatie is onmisbaar om uw woning aan de hedendaagse norm te bouwen of te renoveren.

Na een plaatsbezoek overlopen we samen met u de juiste aanpak, de materiaalkeuze en de verwachte resultaten. Welke isolatiemethode het meest aangewezen is, leggen we u ook meteen voor. 

Conclusie

Dakisolatie is dus zonder twijfel een onmisbaar onderdeel van een effieciënte, hedendaagse woning. De voordelen zijn er bijna te veel om op te noemen, terwijl de nadelen onbestaand zijn. Hoe sneller je dak is voorzien van geschikte isolatie, hoe sneller je hier financiëel voordeel uithaalt. Een bekwame aannemer kan helpen met vragen over de juiste aanpak, methode en materiaal op maat van jouw huis of pand.

Dakisolatie nodig?

Vul hieronder je gegevens in en wij staan je bij met woord én daad!

    Tags: